WELKOM BIJ RIJSCHOOL VVA                                                    
 

                                         

Praktijk

Hoe ziet de praktijk eruit?

Allereerst is het voor Rijschool VVA van het allergrootste belang dat de leerling een plezierige rijopleiding volgt. Rijden is leuk! Dit moet ook gelden voor je rijlessen.

Rijschool VVA biedt daarnaast een actieve rijopleiding aan waarbij veiligheid, verkeersinzicht, gevaarherkenning en milieu bewustheid jouw goed bijgebracht worden

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken. Een tablet pc in de lesauto zorgt voor een heldere en duidelijke toelichting bij het uitleggen van de verschillende stappen in de rijopleiding. Het tonen van verschillende situaties, schetsen en/of korte animatie filmpjes maakt de praktijk opleiding nog leuker en duidelijker. Ook het plannen van de volgende rijles en/of een praktijk examen kan meteen in de lesauto gedaan worden.

Duidelijkheid in de praktijk!

Samen met je instructeur wordt er altijd aan het eind van de rijles een evaluatie gesprek gehouden over waar je staat in de rijopleiding.

Hierbij wordt direct duidelijk welke van de vorderingen er gemaakt zijn in de rijles. Maar ook welke vorderingen we de volgende rijles gaan behandelen. Alle vorderingen worden keurig bijgehouden in een online vorderingskaart.

Door gebruik te maken van de handige online rijlesplanner kan de leerling overal ter wereld zijn planning, theorie, betalingen en vorderingen inkijken.

Tijdens de rijopleiding zal de instructeur je actief gaan begeleiden. Dit betekend dat er ook gekeken wordt naar je theoretische leerweg zodat deze aansluit bij de praktijk.

Deze unieke manier van begeleiden zorgt voor een overzichtelijke praktijkopleiding.

Hierdoor is er altijd duidelijkheid over wanneer je klaar bent voor het praktijkexamen. 

Wanneer ben je klaar voor je praktijkexamen

In de rijopleiding bepaal jij de snelheid van het lessen. Met de reguliere rijopleiding zal je ongeveer in 2 tot 3 maanden klaar zijn voor je praktijkexamen.

Ook is het mogelijk om een spoed opleiding te volgen. Met deze opleiding zou je in 10 dagen je rijbewijs kunnen behalen.                                              

Het praktijkexamen

Het autorijexamen duurt in totaal maximaal 55 minuten. Om een praktijkexamen aan te vragen bij het CBR, moet je een DigiD hebben. Voor verdere uitleg klik op het DigiD logo of download de digid instructies.

Begin van het CBR praktijkexamen

Voordat jouw praktijkexamen begint zal de examinator het theoriecertificaat en jouw legitimatie op geldigheid controleren. De examinator legt uit wat hij/zij van je verwacht.

Vervolgens wordt buiten de oogtest gedaan. Hierna wordt de verlichting van de auto gecontroleerd en krijg je nog wat vragen over het dashboard of onder de motorkap.

De rit

Het rijden duurt ongeveer 40 minuten. (Waarschijnlijk een bekende route van de autorijles.) 

De examinator let onder meer op jouw kijkgedrag, de plaats op de weg en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruiker

Examenroutes gaan meestal gewoon net zoals je rijles door het centrum van Emmnes. Je zal tijdens je examen twee speciale verrichtingen moeten doen, een stukje snelweg, verkeerspleinen, gelijkwaardige kruispunten en voorrangskruispunten. Bij terugkomst op het CBR zal de examinator je verzoeken terug te lopen naar de examentafel.

Na afloop

Direct na afloop van het praktijkexamen vertelt de examinator in het CBR examencentrum de uitslag. Als je bent geslaagd voor je praktijkexamen dan kan je twee dagen later bij het gemeentehuis  je autorijbewijs ophalen.

                                                                                                                      

Opbellen
E-mail
Info